tisdag 11 augusti 2009

Money for nothing

Journalister idag gör fan inte mycket för lönen. Sedan tidigare står det klart att nivån på tidningarna sjunkit till rekordlåga nivåer med expressen och Bladet i spetsen. Fotbollskanalen ska vi inte tala om.

Nu har även SVT Text gett sig in i kampen om att få kalla sig “Sveriges sämsta journalister på ett och samma medium”. Det började med att de bland notiserna skrev detta: (inte helt och hållet citat, men nästan)

“Barcelona spelade 1-1 mot mexikanska Chivas i en träningsmatch. Barcaspelarna bar svarta sorgeband för att hedra den avlidne Espanyolkaptenen Daniel Jarque. Zlatan ska ta bort stygnen på tisdag.”

1. Fullständigt respektlöst gentemot Jarque, som om Zlatans handskada är i nivå med Jarques bortgång.

2. Varför överhuvudtaget nämna Zlatans stygn på text-tv? Inte ens som den fotbollsfantast jag är bryr mig om huruvida hans stygn tas bort imorgon eller inte.

Idag nådde man nya bottennivåer. Man hade en nyhet om America’s Cup, där trimaraner nu ska göra upp.

“America's Cup i segling är inte som förr. I nästa utmaning kämpar flerskrovsbåtar med hjälp av motorer och ballasttankar om den fula pokalen.”

Den fula pokalen? Vad händer? Ska man lägga in personliga värderingar i en nyhetsartikel i statlig media? Eller är det ett allmänt vedertaget fakta att pokalen är ful? Jag har aldrig hört att den skulle vara ful, faktum är att den är ganska läcker på sitt sätt.

Nej, nu får det vara nog.

*****

Topp 3 dåliga nyhetssajter som jag ändå är inne och läser på:

1. Fotbollskanalen.se

2. Aftonbladet.se

3. Expressen.se

Expressen är med eftersom jag ytterst ibland läser lite artiklar. Expressen är jättedåliga. SVT är inte i närheten, även om de är på god väg.

So long.

1 kommentar:

Charlotte sa...

För att jobben blir alltmer stressiga kanske? Men du lyckades hitta bra bottenexempel.