söndag 28 juni 2009

Let’s push things forward

Manchester City avslutade säsongen 2008/09 med att spela ett offensivt 4-5-1 (eller 4-3-3) om ni så vill. Det är en ganska offensiv uppställning. Jag kikade in på deras hemsida idag och kollade truppen. Manchester City har idag en roster som ser ut som följer:

4 målvakter

11 försvarare

11 mittfältare

10 strikers

Detta ger mig lite funderingar. Normalt sett har ett lag 4-6 strikers. Med en striker menas normalt en central anfallare. Alltså ingen man stoppar ut på en kant för att slå inlägg. En striker ska göra mål. Man City har alltså 10 strikers i sin trupp. Det är inte vilka strikers som helst; Roque Santa Cruz, Robinho, Benjani, Valeri Bojinov. De tre förstnämnda är tre spelare som gjort en jädrans massa mål de senaste åren i Premier League.

Arsenal har 6 strikers, varav 2 av dessa inte hade fyllt Systembolaget innan säsongen 08/09 började och där den ena spelade ytter hela säsongen. Arsenal gjorde förra säsongen 10 mål fler än City gjorde.

City är nu ute på jakt efter att bredda sin trupp med – Eto’o och Tevez – två strikers. Om City värvar Eto’o och Tevez har de tolv strikers. Jag antar att Hughes fått order från ägarna om att testa en form av 2-2-6 istället för 4-5-1 under 2009/10.

* Arsenal ryktas lägga ett bud på Ribéry värt 400 mille (kanske plus Bendtner). Mumma för själen om det mot förmodan skulle vara sant.

It’s just a question of time. 42 timmar kvar tills bilen rullar.

Inga kommentarer: