tisdag 16 juni 2009

Big Dipper

Det finns faktiskt en låt som heter så. Karlavagnen. Ett program jag just nu sitter och lyssnar på. Ett program där Marcus Birro spenderar sin fredag med att ta emot samtal från lyssnare och sedan diskuterar kring ämnet som lyssnaren vill prata ut om. Jag har alltid haft en viss skepsis kring detta program, mest eftersom alla trailers varit så sanslöst ointressanta och tråkiga. När jag däremot fick höra att Birro sysslade med programmet, ja, då förstår ni att jag var tvungen att ge det en chans. I alla fall de program han var programledare för.

Arsenal uppges vara nära att signa Thomas Vermaelen, en 23-årig belgisk mittback spelandes i Ajax i Nederländerna. Hoppas att han blir klar tidigt denna gång. Senast Arsenal skulle köpa en spelare (Arshavin), då blev inte affären klar förrän efter transferfönstret stängde, men som väl var hade engelska klubbar dispens gällande kontraktsskrivande tack vare det vidunder till oväder som placerat sig ovanför de brittiska öarna.

Vad som helst som kan ses som en "färdig" spelare att komma till klubben måste ses som en bra värvning. Detta såvida man inte säljer sina rutinerade spelare, såklart. Vermaelen måste (om han värvas) ses, oavsett hur han fungerar, som ett steg i rätt riktning vad gäller Wengers värvningsfilosofi. Som han sade på hemsidan tidigare i våras:

"And if we buy, it certainly won't be players who lack experience. We have enough of those"

Han vet nog vad han sysslar med, trots allt. Värvar han två någorlunda meriterade och färdiga spelare, så kan det kanske bli en titel nästa år. Man kan ju i alla fall hoppas.

Inga kommentarer: