tisdag 23 juni 2009

Go Go Sweden

Man måste bara älska det svenska U21-landslaget som just nu gör tre mål per match mot lag som är några av de tätaste i Europa. Serbien och Vitryssland var på förhand två täta lag och Italien är ju Italien. 9 mål blev det ändå, varav tre idag.

Bajrami slog in bollen till Berg som rakar in 1-0 efter sju minuter. Bajrami fixar en straff som Berg säkert placerar in. Fjorton minuter gånget. Serbien reducerar men Ola Toivonen ser till att Sverige fortfarande är överlägsna Serberna även i pausvilan.

Frågan är dock hur Kacar fick vara kvar efter sin vansinnestackling på Berg. Situationen påminner väldigt mycket om Londonresan i oktober, där Tony Hibbert kapade Denilson på ett liknande sätt, och där Arsenalspelarna reagerade på ett liknande sätt, och där utdelningen blev likartad; Gult på Hibbert, gult på Clichy som gjorde en Wernbloom för att försvara sin lagkamrat. Skamligt av domaren.

Nåja. Det blir absolut folkfest på fredag i Götlaborg. Gamla Nya Ullevi, Gamla Gamla Ullevi, Nya Gamla Ullevi, vad det nu må heta, lär bli ett slagfält likt Gettysburg 1863. Hoppas att stämningen är lika bra då som den var idag och att det blir en lika bra match.