lördag 23 januari 2010

Fantastiskt!

Kollot motsvarade alla förväntningar. Helt makalöst. Roliga ettor, grymt bra mat och en helskön uppsättning kolloledare. Det blev, om möjligt, ännu bättre än förra året. Trots snön, alltså. Kylan var på riktigt, så det var tur att man hade tillgång till en bastu. Tur också att man hade långkalsonger, så att man hade sin outfit spikad till kvällens pausgympa. Mörkblå långkallingar, vit skjorta och glittriga serpentiner i pannan is tha shit.

Top 3 roliga kolloledarmoments:

På tredje plats: Helenas helt och hållet seriösa, och mindre genomtänkta, utrop när vi kör förbi en Coop Extra: "Men, där är ju en Coop Extra, där hade vi ju kunnat handla, det hade ju blivit billigare!". Problemet var bara att vi, inklusive Helena, hade spenderat minst en halvtimme med att handla på just en Coop Extra.

Tvåa på listan: Calles upphittade komradio, som hade en två meter lång antenn. Från krigstiden. Vår maskot under hela kollot. Bland annat kom vi på idén att ha den i bältet på tunnelbanan och när det ringer, så svarar man först i mobilen, men låtsas att man svarar i fel och drar därefter fram denna relik till komradio. Man hade aldrig en tråkig sekund då komradion var framme.

Numéro un: Charlie Bravo hyllar sin Volvo utan måtta när vi ska åka hem. Den är till exempel betydligt bättre än anna-marias dito. Charlies egna Gamla Bettan går som en klocka och har allt man kan önska av en bil. Skratten ekar. När bilen sedan inte startar viker vi oss på marken och Anna-maria tvingas vända på sin bil och donera power till Gamla Bettan aka klockan.

*****

Det var pest och pina att få mål-SMS i onsdags. När man fick kvitterings-SMS:et blev jag dock lugn igen.

Efter att ha sett highlights från matchen, så är jag övertygad: Clichy lurade oss 07/08 med sitt fina backspel. Visst, han kom precis tillbaka från skada till Boltonmatchen, men han är en större säkerhetsrisk än Gibbs. Punkt.

*****

Ont i nacken igår och idag. Undrar om det beror på sjukgymnastdansen aka pausgympan till Holding Out For A Hero, vår Ass-Shake Contest och dansgolvsröjet. Vad jag vet är att svetten plaskade när luggen slog i pannan framåt 22.00.

*****

Roligast idag: Pontus Kåmark om Syrienmatchen:

"Detta är en riktig träningsmatch, ett riktigt test för de svenska spelarna som förberedelse för riktiga stormatcher".

*****

Intressanta svar på förra inlägget. Jag mejlade faktiskt en pajsare på SvFF (Fotbollsförbundet, inte fäktförbundet), som gav samma svar som bloggens egen guldfisk drog till med; det blir nedsläpp där bollen befinner sig. När sedan bloggens egen självutnämnda paragrafryttare Larra kommer med en kontring från Fifas reglemente, så står vi med två alternativ - indirekt frispark eller nedsläpp.

Debatten fortsätter förmodligen fortfarande i Växjö respektive Stockholm mellan dessa herrar.

*****

Igår kom ett rykte på GoonerTalk att Loïc Remy skulle vara 48 timmar från att skriva på för en engelsk klubb, troligen Arsenal. Artikeln togs sedermera bort, varför sanningshalten tycks vara låg.

Jag tänker ändå göra en Mats Wennerholm och säga att "det där har jag sagt ett tag", för det har jag haft i bakhuvudet. Ung fransman som går bra i skymundan i Ligue 1 är alltid aktuell för Wenger.

*****

Dags att avrunda. Det blir mina favoritklipp med Ali maj-Khalil, som är min egen favvokommentator på FanZone.

På tredje plats: Arsenal - Blackburn 6-2.

Notera Blackburns representant, som kallar båda Blackburns mål för "You beauty" och sedan drar till med en mer bitterirriteradbesvikenledsen min än någonsin tidigare när vår ryska gunstling trycker in 3-2.

Tvåa: Chelsea - Arsenal 1-2.

Dansen på 1-1 är värd en egen utnämning.

Etta: Liverpool - Arsenal 2-1.

Hela klippet borde egentligen få något webb-tv-pris. Magiskt.

Inga kommentarer: