lördag 16 januari 2010

Ett tungt uppvaknande.

Kom hem relativt tidigt igår, runt 24-strecket. Då hade man fått nog av det som i vardagligt språk kallas för “inte helt nykter och i vaket tillstånd” och kände att det var dags att sova. För säkerhets skull, så drar man igång Spotify (på en väldigt låg och grannvänlig volym) för att man verkligen skulle somna hårt utan att någon annan än undertecknad skulle höra musiken. Vad man i ett inte helt onyktert tillstånd inte är helt medveten om är att man också vaknar två, tre gånger under natten för att musiken väcker en.

Så vaknar man då upp 12  timmar efter insomnandet och vänder på kroppen för att inse att det kanske var bra att man gick hem relativt tidigt igår. När man tittar till telefonen ser man till sin förtjusning att ens polare skickat ett SMS:

“Och vi sa att de inte skulle värva ;)”

Direkt in på .com för att se vad som kan tänkas orsaka denna enorma glädje hos min vän. Man möts av två värvningsartiklar på första sidan och man inser att klubben även officiellt har värvat Sol Campbell, 46, och Galindo, 12. Två värvningar som är extremt intetsägande jämfört med vad man hoppats på denna januari.

Men, jag ska inte klaga. De har trots allt värvat en extremt matchotränad mittback som inte spelat en ligamatch på några månader och en yngling som kanske är något att ha om 5 år.

*****

Liverpool är pinsamma. I dagens laguppställning hade man 6 försvarare, två defensiva mittfältare och två forwards, varav den ene, Kuyt, inte spelat forward sedan Tottenham senast vann ligan. Inte konstigt att man då tappar poäng mot Stoke. Laget som startade denna match hade max slagit 5-7 lag i serien. Det är ovärdigt en klubb med sådana traditioner.

Men, vem fan bryr sig!? Liverpool får, i mina ögon, gärna värva muskelskador för 250 miljoner (Aquilani), en Atlético-reject för 15 miljoner (Maxi Rodriguez), en fransk 19-årig center (som inte är bättre än Bendtner) som enda alternativ till Torres (N’Gog).

Det som dock är roligast av allt måste ju vara att klubben har ett sådant Moment 22 att man kan skratta åt dem även på spelfria dagar. Det finns 3 scenarion:

1. Rafa Benitez sparkas, varpå styrelsen tvingas betala honom enorma summor pengar och dessutom ska hitta en ny ersättare (som ska ha lön). Effekt: Inga pengar till värvningar eller ny arena.  Inga titlar således.

2. Rafa Benitez får fortsätta, varpå styrelsen ger laget pengar till fler skitvärvningar som driver klubben i sank eftersom skulderna läggs på hög och man blir till slut konkursmässiga.

3. Styrelsen tvingar Benitez att köra med det han har och hamnar på en meriterande sjundeplats. Man missar Europaspel nästa säsong och pengarna försvinner ut i intet, precis som spelarna. Eller, ja, Torres, Gerrard, Benayoun och Mascherano, som är de spelare man kan tänka sig platsa i andra lag.

Hur som haver, så är Liverpool det största skämtet på flera år. Tur då att fansen alltid kan luta sig emot YNWA, som måste vara den överlägset mest utslitna och krystade frasen genom alla tider.

*****

Nu fortsätter vi kvällen med min 653 låtar breda playlist innan det blir Sherlock Holmes med fint folk på Filmstaden Sergel.

Fred ut.

Inga kommentarer: