torsdag 1 oktober 2009

Herrvärja

Calle Frisell och Jan Tivenius stod för det svenska deltagandet i dagens VM-tävlingar. Calle vann två av fem i poulen och vidare till DE, där han åkte ut direkt i första omgången. Calle hade enligt uppgift haft hög feber, varför vi får förmoda att han inte kom upp i normal standard.

Janne såg till att göra en riktig fuling, likt en stjärna ska göra. Han vann en av fem och gick vidare på index med två stötars marginal. 109 gick vidare från poulerna, Janne hamnade på plats 107.

Stabilt som fan.

I första DE mötte han japanen Kon, som bara hann med fyra stötar innan Janne var uppe i sina femton. I DE till 64-tablån blev det något tuffare, men likväl en stabil seger med 15-9 mot turken Uzunay. Janne vidare till söndagens 64-tablå. Bra gjort för en, ehm, debutant.

* Stackars Philippe Jörgensen från Danmark var första fäktare att hamna utanför de 109. Tungt. Två utdelade stötar ifrån avancemang.

* Samtliga fäktare från Kongo avbröt sina pouler. Spännande att få veta vad som hände. De kanske inte dök upp, helt enkelt.

* Frederik von der Osten vidare från poulen idag. Killen är grym. Tyvärr tog det stopp i första DE.

* Sturla Torkildsen missade söndagsfäktningen efter att ha åkt ut mot Martin Schmitt med 15-8.

* Benjamin Steffen fick inte ens fäkta om att komma in bland de 64. Han åkte i första DE mot Sen Wang med 15-14. En annan Schweizare, Max Heinzer, åkte mot Sukhov i omgången efter.

Imorgon: Damvärja, med tre av fyra svenskor. Emma går in i tävlingen på måndag via sin gräddfil, som hon har sett till att förtjäna tack vare sin FIE-ranking. Får hoppas bara att foten håller.

Inga kommentarer: