onsdag 30 september 2009

Baldinis revansch?

Idag startar VM i Antalya, Turkiet. Herrflorett står på programmet och Sverige representeras av Filip Hedenskog. Det fäktas visserligen damsabel också, men jag kunde inte bry mig mindre.

En nyhet för detta VM är att tävlingarna avgörs med 64-tablå i helgen istället för, som tidigare, samma dag som poulerna. Helt klart ett intressant drag av arrangören/FIE.

*****

Filip Hedenskog inleder med tre segrar på de tre första matcherna. Då har han kvar att möta tyske Wessels (FIE-rank 16), Battumur (mongol utan FIE-ranking), samt israelen Hatoel. Jag tippar att han slår mongolen, men åker på förlust mot Wessels och Hatoel. 4 vunna i poulen är bra, riktigt bra.

*****

Vinnare på lördag tror jag att Andrea Baldini blir. Den lille grabben från Livorno har förlorat två raka individuella VM-finaler (mot Joppich båda gångerna…) och är grymt revanschsugen. Det har synts i resultatlistorna, om inte annat. Han fullkomligen trasade sönder motståndet på EM i somras.

Efter dopinghärvan inför och efter OS har det inte varit något snack om vem som är bäst i världen. Dags bara att visa det på ett VM också.

*****

Frederik von der Osten deltar på floretten. Han vann kadettklassen på NM i helgen. På värja.

*****

Övriga svenskar i VM:

Jan Tivenius, FFF  och Carl Frisell, DIF (värja)

Kinka Barvestad, KFK, Johanna Bergdahl, FFF, Emma Samuelsson, GFK och Nina Westman, KFK (värja)

Emma går in i tävlingen på lördag i egenskap av väldigt bra ranking. Typ. Gräddfilen till 64-tablå är aldrig fel.

*****

Vet Jan Tivenius, 67, om att Veteran-VM gick av stapeln föregående helg?

*****

Avslutar med en video på Baldinis kross på EM. Titta och njut.

Inga kommentarer: