tisdag 19 februari 2008

Denna Marco Materazzi...

Ja, vad ska man säga. Vissa har inte alla byfånarna i byn, helt enkelt.

Säg att du spelar åttondelsfinal i Champions League. Det är första matchen, du får ett billigt, tidigt, gult kort emot dig. Du blir jättearg och domaren skakar på huvudet och menar att om du inte skärper dig så åker du på ett till. Vad gör du?

1. Du tar ditt förnuft till fånga och slutar gnälla och spelar med en liten spärr i bakhuvudet som ska stoppa onödiga kapningar och så vidare.

2. Du tar nästa gyllene chans att dra en motståndare i tröjan i en kontring och ställer dig som ett fån och klagar på att du får ditt andra gula och därpå ett följande rött kort.

Minst 85 % av er hade nog tagit alternativ 1, då det är bäst för laget i och med att om du blir utvisad, så är ni en man kort, samtidigt som du blir avstängd i nästa match. Marco Materazzi tillhör inte de 85 %.

Nu hade inte Inter särskilt mycket till spel den tid som de var 11 man på banan ändå, men i och med uvisningen dödar den ju allt hopp om en seger för de fans som rest till Anfield för att ge laget sitt stöd.

Inter var blekt, Zlatan och Cruz var helt övergivna på topp, Stankovic löpte mer hemåt än han skjuter hårt, Cordoba slet i försvaret lika mycket som han är spänstig, och Maicon spelade lika riskabelt som, ja, Maicon brukar göra. Liverpool däremot kom till inläggslägen var och varannan minut, och Finnans utgångsposition som högerback låg högre upp än Chippens ytterposition i landslaget.

Det ska sägas att Liverpool inte skapade särskilt många chanser, Cordobas och Chivus huvudspel var fantastiskt, och enda riktiga chansen för Pool i första halvlek kom på Babels distansskott, bortsett från en massa inlägg som aldrig blev riktigt giftiga, även om Hyypiä hade en okej nick. Inters försvarsmur höll tätt - i 85 långa minuter.

Det var när Crouch och Pennant kom in som det började hända saker, och till slut kom ju utdelningen, när Kuyt (!) slog in bollen efter ett inlägg och skottet touchat Maicon, och tvåan kom på ett typiskt distansskott från Gerrard, som jag personligen tycker att antingen försvararna eller målvakten ska lyckas parera bort.

Menmen, man får inte alltid som man vill, får väl istället hoppas på att Inter kan knäppa Pool med en tre mål eller nåt hemma på Giuseppe Meazza den 11 mars.

Men då blir det utan Marco Materazzi.

Inga kommentarer: