onsdag 10 februari 2010

Kallt.

Men Stockholm har blivit kaa-aa-a-allt, sjunger Orup i den där helt okej låten från 1992. Det är faktiskt första gången sedan 1829, som man inte en endaste (jävla) gång uppmätt positiva grader på celsiusskalan i denna stad. Februari har fortsatt i samma stil. Detta innebär alltså att snön fortfarande ligger kvar, något som en (o)lycklig cykelägare får erfara när han eller hon tänker låsa upp sin cykel nästa gång.

DSC00449

Ett annat exempel på hur vintern har slagit mot Stockholm är den istapp, som gäckat min hjärna tills den togs bort i förra veckan. Eller vad sägs om den här pelaren?

DSC00448

Den hade på en halv sekund delat min lekamen itu. Lite som ett samurajsvärd ice edition.

*****

Efter olyckan i Odense har FIE beslutat att tillsvidare förbjuda de transparenta maskerna tills man har ett säkrare system.

Jag blev, så att säga, inte överraskad, varken av olyckan eller förbudet.

*****

Tragisk olycka annars igår. Jag och Challe hade snackat Bernadotte-blogg och kom till centralen samtidigt som ambulanserna anlände. Fullt med folk i rulltrapporna. Någon ligger på spåret.

Tydligen skulle den 40-årige mannen hämta sin mobiltelefon nere på spåret innan tåget kom, men lyckades inte ta sig upp, trots hjälp från folk på perrongen.

Idiotiskt, men såklart sanslöst tragiskt.

Dessutom, hade jag kommit dit fem minuter tidigare hade jag sett skiten. Fyfan.

*****

Listan med stort F är uppdaterad - eftersom det är onsdag - och nu har vi kommit ner till plats 61. Ni finner det uppdaterade dokumentet på Google Docs här och YouTube-playlisten med plats 80-61 hittar ni här.

Notera att plats 77 har en sunkig video från Oprah och där låten börjar först efter 40 sekunder och där videon fortsätter i några minuter efter låtens slut. Bläddra då vidare till nästa. Det var dock det närmaste den rätta låten jag kunde komma, så håll till godo.

*****

Det blir ganska konstigt att skriva samma sak på två ställen. På Arsenalbloggen blir det för mycket privat och på privata blir det för mycket Arsenal. Det är en balansgång som jag inte riktigt är nöjd med. Därför kör jag i fortsättningen i princip bara Arsenal (men såklart lite annat också) på Arsenal.se och (nästan) bara privat här.

Inga kommentarer: