måndag 8 februari 2010

Ännu en ångestdag.

Tungt uppvaknande idag. Inte bara på grund av Super Bowl i natt (Saints!), utan även såklart efter den där blytunga förlusten på biblioteket. Men - matchen igår var nog ändå ett framsteg. I alla fall om jämför med rapporterna om att Arsenal var 108% värdelösa på Emirates mot United.

Igår var vi inte utspelade. Vi hade marginalerna emot oss. Chelsea hade inte fler målchanser än vad vi hade. De spelade inte betydelsefullt mycket bättre. Det som skiljer noll poäng från en eller tre poäng (eller, ja, en väldigt avgörande faktor) är att de har två spelare på planen som gör en grym skillnad.

Petr Cech och Didier Drogba.

Drogba är världens tyngsta anfallare att möta och är sanslöst bra. Han må vara äcklig, men förbannat bra. Dessutom lider han förmodligen av någon sexuell avvikelse som gör att han mår extra bra av att göra mål på oss. Han var en übermensch igår.

Cech må ha slagit i skallen en eller tre gånger för mycket, varför han har tappat mycket i klass (och bär en horribel hjälm), men igår var han på ett sånt där anti-Arsenalhumör, som helt enkelt leder till att han tar allt. En helt avgörande räddning på Arshavins chans vid 1-0 (jag fällde nästan en tår när jag såg reprisen på passningen) och en grym räddning på Cescs frispark i andra halvlek.

Vi var förmodligen lika bra rent spelmässigt, men vi släppte in två mål och lyckades inte göra några. Det är fotboll, som vanligt.

*****

Dansken var bra när han kom in. Vi satt och ropade efter bytet runt minut 55 och blev bönhörda. Killen må ha misslyckats kapitalt mot slutet med någon form av dribbling à la Denilson d ä, men han tillförde en helt annan dimension jämfört med den där friidrottskillen på högerkanten, som återigen var helt värdelös.

*****

SAF-pokalen i helgen. Tor Forsse (av alla) gick och plockade hem fyra fräscha VC-poäng att lägga till samlingen. Men, det var inte bara en finalseger. Det var heller inte bara en finalseger med 15-14. Det var en finalseger med 15-14, där sista stöten är en stoppstöt sittandes på huk där han nailar armen på Mancini.

Det enkla är inte gott nog för Tor, fäktsveriges egen läckerbit.

*****

Facebook slutar aldrig att förvåna mig. Nu har man bytt design på sajten för säkert fjärde gången sedan jag skaffade ett konto. Det är inte spelbart på om de byter en gång till under 2010.

*****

18.000 underbegåvade (eller överbegåvade?) människor hade tydligen bråttom idag. Själv skulle jag kräva bra betalt för att se skiten på plats.

*****

Denna dag har varit lång och jobbig och ångestfylld. Det enda värdiga är att avsluta med att slumra in till Disintegration eller någon annan snorbra platta med The Cure.

Vi hörs.

Inga kommentarer: