måndag 1 februari 2010

Januari.

Januari är till ända. Det har varit en omtumlande månad på många sätt. Inte bara tack vare konserten igår. Här är ett försök till sammanfattning.

Arsenal inledde det andra decenniet på det tredje årtusendet sedan officiellt datum för Kristi födelse med att spela lite FA-cup på Upton Park, en arena där man i höstas tappade poäng efter ha tappat 2-0 till 2-2 när det vankades ligalir. Det blev trots allt en seger och avancemang i den äldsta av gamla cuper. Den segern var dock inget värt, eftersom FC Barcelona 2.0, a k a Stoke City, slog ut oss i nästkommande omgång.

I ligan har resultaten annars blivit sämre och sämre. Bottennappet igår blev väl, på sitt sätt, gräslöken på västkustlaxen. (Enligt uppgift) förnedrade på hemmaplan av värsta titelrivalen under de senaste 20 åren är på sitt sätt smärtsammare än något annat. Fattas bara att vi förlorar mot Sp*rs också.

På spelarfronten har det mest handlat om återvändande spelare. Sol, som sagt, kom och skulle förstärka vårt försvar. Man kan väl säga att det inte kom som en chock för någon när man sedan i samma veva lånar ut Philippe Senderos till ett Everton, som i samma månad ser till att sno poäng på vår hemmaarena. Dessutom börjar spelare på skadelistan komma tillbaka. Bland annat Dansken och Den Skadedrabbade, som förhoppningsvis ska hjälpa oss göra ännu fler mål framåt.

Det är nämligen det vi verkar få sätta vår lit till. Mål framåt. Devisen verkar vara “full fart framåt, håll tätt bakåt” Bakåt läcker vi som aldrig förut, trots Verminator och Gallas, som i många supportrars ögon gjort kanonsäsonger båda två. Då kommer vi till frågan – vad är det då som är fel bakåt?

I mina ögon är det vänsterbacksplatsen och målvakten som behöver ändring. Almunia är helt under isen och jag ser hellre att man chansar med vår egen PIG eller Vito Corleone i mål. Bara man visar att Almunia har satt sin sista potatis i eget nät. På vänsterbacken har Clichy de senaste säsongerna varit en skugga av vad han var 2007/08. Han lurade oss att troo att vi hade världens bästa vänsterback för en tid framöver. Oj, oj, oj.

*****

Annars vore det inte fel med en ny defensiv mittfältare. Song är helt ensam i A-truppen om att kunna spela på den positionen. Denilson har varit tvärusel i den rollen och aldrig kommer ett lag att frukta honom som man fruktade Vieira eller Gilberto Silva. Om någon nu verkligen kan frukta en Gilberto Silva med brassesmajlet påslaget, alltså.

*****

Transferfönstret behöver jag annars inte prata om, eftersom det som hände redan är nämnt ovan. Butterfly Flip ut, Solen in. Wenger har, i och med det, för evigt gjort sig ett namn som den mest naiva fotbollsprofilen på planeten. Vem som helst Till och med jag kan förstå att Arsenal inte kan konkurrera på allvar om någon titel alls med den trupp som är den aktuella. Helst behöver man en ny spelare på alla centrala positioner, förutom den offensiva mittfältsrollen. Där har vi faktiskt en kompetent kille i Cesc.

*****

Nej, nu ska jag äta potatissallad och köttbullar och sedan sova en timme eller tre till tonerna av Westlife. Fred ut.

Inga kommentarer: