lördag 29 november 2008

Hysteria

Så åkte till slut Johan Palm ur Idol 2008. Innan han fick resultatet hann han med att göra bort en tjej ur publiken totalt, när han gick ner och sjöng framför henne, till henne. Tjejen i fråga, Anna-Lisa, tretton år, fick panik, skrek hejdlöst, varpå hennes någorlunda sansade kompis försökte stoppa in handen i munnen på henne för att om möjligt lugna henne. Jösses. Efter uppträdandet drog Mighty Jihde upp henne på scenen, mellan Johan och Mighty Jihde himself. Hon skulle bli intervjuad, men det gick inte. Hon svimmade nästan, fick inte fram något mer än "Anna-Lisa" och några miner som tecken på panik/svimmande.

Efter programmet hade Aftonbladet intervjuat damen i fråga, och hon menade som så att Johan Palm minsann betydde mer för henne än hennes egen familj och att han är Guds gåva till jorden. Johan Palm var Jesus, Messias.

Herregud.

Jag har under hela hösten hållit med Aftonbladets Idol-krönikör, Martin Söderström, och i artikeln i länken slår han huvudet på spiken. Vad i helvete har Johan Palm åstadkommit? Han har sjungit lite halvkasst i TV med en allt mer sönderskriken röst. Han har inte sjungit egna låtar. Han är en liten fjortis från Mjölby. Ändå står flickorna och gråter hänsynslöst när han försvinner, som om deras syskon eller föräldrar hade dött. Snälla rara, get a fu**ing life!

Hysterin är ju för fan mer oförtjänt än Coldplays eller Tokio Hotels.

Det hade varit sin sak om det hade varit hysteri kring Kevin, som ju faktiskt är en söt liten kille från Malta, som ändå har en historia att berätta, och som sjunger och uppträder som om han vore Justin Timberlake eller Michael Jackson. Han är kanske på väg att bli en ny King of Pop, kanske får ha nsmeknamnet Little Maltesian-Swedish Crownprince of Pop? Han är inte en, två, eller tre klasser bättre än Johan Palm. Han är mycket bättre än så. Han är dessutom snyggare än Johan Palm. Kevin Borg har redan vunnit tävlingen. Som Desmond Child uttryckte det, "This contest is over!", killen är bäst. Kansek den bästa vi haft i Idol, i konkurrens med Sebastian Karlsson, min all-time favourite. Kanske får jag rucka på den åsiktsprincipen nu.

Den enda som skulle kunna ta titeln ifrån Kevin nu är Robin, som gör en resa à la Snygg-Erik, dvs bara vuxit och vuxit ju längre Idol har gått. Han var bäst igår. Alice kommer få tokspö nästa vecka.

Fast, Robin i all ära. Kevin är vinnare av Idol 2008. Allt annat vore en värre skräll än om Trönninge IF hade nått Allsvenskan. Eller, nja, förresten. Kanske inte så illa.

2 kommentarer:

Julia sa...

Haha, jag håller i stort sett med dig men fattar inte varför du blir så provocerad av denna Johan Palm. Det är ju alltid sådär i Idol, någon söt liten kille blir alla högstadietjejers drömkille för några månader. Det är ju relativt harmlöst och väldigt gulligt, a rite of passage liksom.

Joakim Lindqvist sa...

Well, jag blir väl inte direkt provocerad av Johan himself, snarare av hans fans som hänsynslöst avgudar honom efter att ha gjort coverkaraoke i tv.

Han har ju inte ens rytmkänsla!

Jag har inte heller sett någon tidigare i Idolsammmanhang som haft sån hysteri bland fansen. Inte ens Darin. Något står inte rätt till i dessa brudars hjärnor. Kanske är de olyckliga och identifierar sig med denna halvdåliga artist, vad vet jag?

Gulligt är det inte, det är sjukligt, skadligt, maniskt. Inte gullligt. Tragiskt.

Annars; tack för kommentaren, det värmer själen att se att folk läst något :)