söndag 27 april 2008

Fribrocks form är något särskilt

Såg på text-tv att Anselmo gjort mål igen. Tredje målet nu, och direkt kom tankarna att han är en riktig succé, trots svaga matcher i början. Tre mål på sju matcher är helt ok ändå, och med tanke på hur kort tid han varit i HBK så får man nog se det som en smärre succé.

 

Men, så såg jag på Sportnytt och höjdpunkterna från Allsvenskan. Vad slås man av då? Jo, Martin FRibrock gjorde assist IGEN. Han är nu uppe i sex assist och två mål, på sju matcher. Det är ju helt enormt. Visst, Patrik Vingelben har gjort sex mål, men då kom tre av dem i förra matchen mot ett slappt HIF som släppte till väldigt mycket bakåt. Dessutom spelar han i Kalmar, Sveriges bästa lag just nu. Fribrock är en halvbra ytter i ett helt ok lag.

---------------------------------------------------------------------------------

Anel nära orsaka straff ikväll. Vad händer med grabben?

---------------------------------------------------------------------------------

Frågan är hur Janne ställer upp laget inför nästa match, Emir och Anselmo från start ikväll, och helt plötsligt gjorde man mål direkt. De två skapade mer på 20 min än vad Gubben och Pinnen på topp gjorde på en hel halvlek.

---------------------------------------------------------------------------------

Nu börjar jag bli orolig angående Arsenal nästa säsong. Det verkar som om både Flamini och Hleb lämnar och det är oerhört tunga avbräck för ett lag som denna säsongen hade alldeles för tunn trupp. Nu måste Wenger spendera mycket i sommar om det ska bli någon titel nästa år.

---------------------------------------------------------------------------------

Jag har gjort en lista över tänkbara nyförvärv som Wenger gärna får göra under EM:

 

Nasri, Olympique Marseille. Enorm talang som kommer få speltid i Frankrikes EM-lag. Bra komplement till Cesc.

 

David Villa, Valencia. Snabb och smart anfallare som är given i Spaniens landslagstrupp. Vunnit skytteligan i La Liga.

 

Silva, Valencia. Kvick och teknisk ytter som jobbar oerhört bra med David Villa i Valencia. Också given i Spanien i EM.

 

Ezequiel Garay, Racing Santander. Stor och stark mittback som uppvaktas av samtliga storklubbar i La Liga. Skulle nog acceptera lite bänk i Gunners och mycket bättre alternativ som mittbacksre-serv än Senderos.

 

Dessa är de jag gärna skulle se komma till norra Londons stolthet i sommar. Men, med tanke på Wengers filosofi så får man var nöjd om man får en av ovanstående. Tyvärr.

Inga kommentarer: