torsdag 27 mars 2008

Silly Season - spännande, men för tidigt

Ibland blir man bara trött. Visst, det är intressant att spekulera i vart vissa spelare kommer att hamna när säsongen drar igång i augusti. Men, låt oss spela färdigt denna säsong först, sen kan vi diskutera en massa. Först ska jag bara ge min syn på en del av ryktena som florerar.

 

Ronaldinho

Han är mindre given i i Barcelona i år än innan, men har ändå kommit igång på slutet. Senaste handlar om att Fenerbahce skulle bjuda 750 mille för honom, men det känns lika troligt som att HBK skulle värva Eguren för 30 miljoner i sommar. Sannolikheten är större att han hamnar i ett lag som Inter, ett lag som behöver förnya och skaffa mer briljans, speciellt när Zlatan är ojämn. Tror inte på Milan, han passar inte i deras spel med centralt spel där ytterbackarna ska hålla kanterna. Tror inte heller på Real Madrid, de säljer inte till de klubben igen.

     Inte för att jag vill ha honom, men han skulle passa bättre i ett lag som Arsenal, där han kan börja leka på kanten och spela sig in i banan.

Sannolikhet för flytt: 30 %

Mathieu Flamini

Det ryktas om att Milan upptäckt hans talang efter att ha krossats av Flamster på Emirates och Giuseppe Meazza. Dock ser jag det som ytterst korkat av Flamini att flytta, just som han fått förtroendet och tagit ett steg som nyckelspelare i Arsenal. Kom ihåg att han petat Brasiliens lagkapten. Förhandlar om nytt kontrakt.

Sannolikhet för flytt: 5 %

Kaka'

Att "världens bästa" skulle flytta nu är inte möjligt. Inte nu, när han fått känna på spelet i Europas tuffaste liga (Champions League) och bara kommer utvecklas. Inte nu, när han fått en ny lekkamrat i Pato. Inte nu, när kanske halva laget slutar i sommar och man måste föryngra laget. Milan kommer inte sälja Kaka'.

Sannolikhet för flytt: 5 %

Didier Drogba

Drogba, däremot, är en spelare som tappat gnistan efter några säsonger i Europas tråkigaste klubb utan tradition och en tränare som är ännu tråkigare. Han ser mest sur ut på plan, även om han levererar varje gång han går ut på planen. Jag tror han vill ha en ny utmaning. Chelsea kommer få kämpa för att behålla honom när lag som Inter, Milan, och Real Madrid rycker i honom.

     Vissa säger att Barca är intresserade, men jag har svårt att tro på det, inte med spelare som Henry och Eto'o i laget som redan kämpar om en enda plats i startelvan. Barca är redan komplett sett till offensiven, så de kan vi nog räkna bort, såvida de inte rensar inför nästa säsong, vilket känns otänkbart.

     Hetaste tipset är förmodligen Inter eller Milan, två lag som kan behöva anfallare. Cruz blir inte yngre, även om han är grym, och Suazo får ingen speltid. Milan har inga anfallare och måste handla i sommar.

Sannolikhet för flytt: 60 %

Aliaksandr Hleb

Det ryktades om att Hleb varit ute och ätit med Inters ledning natten efter Matchen Mot Milan, och dessutom har det snackats om Barca. Trots detta är Arsenal ganska ovilliga att släppa spelare som man vet kommer utvecklas ännu mer och är givna i startelvan. Det är inte samma situation som t ex Anelka, Ljungberg eller Overmars.

   Dessutom är Arsenal i en sits där man behöver bredda truppen, så man kommer inte släppa Hleb för kaffepengar.

Sannolikhet för flytt: 15 %

Johan Elmander

Att Elmander är het på marknaden är inget nytt. Jag tror tyvärr inte att de riktigt stora klubbarna kommer blanda sig i, utan han kommer snarare hamna i ett mindre topplag/stabilt mittenlag i någon av de större ligorna. Varför inte Fiorentina eller ett lag som Aston Villa?

     Det känns som sista chansen för Elmander att nå långt i sin karriär, och en flytt är ett måste. Enda hindret är klubbledningen i Toulouse.

Sannolikhet för flytt: 80 %

Karim Benzema

Den unge fransosen har haft en enorm säsong. Han öser in mål i  ligan och gjorde det i CL. Hans påskrift kommer vara den kanske hetaste i sommar, och det känns som att Lyon inte längre kommer kunna behålla honom augusti ut. De vet att de kommer få bra betalt. Alla toppklubbar vill ha honom.

Sannolikhet för flytt: 70 %

Det känns som om sommaren kan bli högintressant, men som sagt, låt oss spela klart 07/08 innan vi spekulerar mer ingående. Det kommer finnas troliga och otroliga intressen och vi vet inget förrän den 31 augusti kl 24.00. Så är det, damer och herrar.

Inga kommentarer: