måndag 23 juni 2008

Nu är det dags att ropa

- Hej! ropar jag till Samir Nasri, och hälsar dig välkommen till den bästa klubben Europa har att erbjuda som ung, talangfull fotbollsspelare. Jag ropar eftersom nu är det oerhört mycket som ska hända för att det inte ska bli någon affär. Det verkar även som om allt redan är påskrivet, och då är han ju faktiskt klar. Det ska bara komma upp en bild på hemsidan först, och det ska enligt flera källor ske imorgon.

 

Jag kommer besöka Arsenal.com ett flertal gånger innan min körlektion imorgon.

---------------------------------------------------------------------------------

Annars verkar det som om Silly Season äntligen börjar ta fart, inte minst med hjälp av Real Madrid och deras businessbullshit med Ronaldo och Man United.

Inte minst med hjälp av Arshavin och hans enorma EM så här långt.

Inte minst med hjälp av Arsenal som alltid måste göra allt för att behålla sina spelare när resten av Europa lockar för att förstöra för Arsenal och dess talanger som "alltid" misslyckas (undantaget Bentley, men han spelar i Blackburn - räknas inte).

---------------------------------------------------------------------------------

Några heta rykten som jag vill skriva om:

 

Emmanuel Adebayor, Arsenal - till Milan/Barcelona

- Känns orimligt, nu när han hela tiden sagt att han vill stanna, samtidigt som Wenger inte vill sälja. Konstigare saker har dock inträffat förut (Lex Henry).

- Chans för flytt: 20%

 

Alexander Hleb, Arsenal - till Barcelona/Inter/Real Madrid/Wolfsburg

- Tydligen var Wolfsburg sugna på vitryssen, något som förmodligen sker tidigast om fem år, då grisar flyger runt omkring i städerna och helvetet inretts med istappar (han har fyllt 32 och blivit gammal). Då verkar Barcelona eller Real Madrid hetare för stunden. Det ska sägas att Hleb tidigare "nämnt i tidningarna" (enda riktiga intervjun som publicerats var en dementi) att en stor faktor för en flytt är att han inte gillar London, att staden är för stor. Då känns det otroligt korkat att flytta till klubbar som Real Madrid eller Barcelona. Kanske Wolfsburgs chans? Skulle inte tro det.

- Chans för flytt: 50%

 

Cristiano Ronaldo, Manchester United - till Real Madrid

- Vill Real Madrid ha en spelare, så får de den spelaren. Så säger man i Spanien, och det verkar slå in igen. Det mesta tyder på att han sticker i sommar. Tyvärr, då han passar perfekt i Uniteds spel och lyckas år efter år nu verkar det som. Dock vet vi lekmän inget om det som sker mellan klubbarna, och United har ju mandat att kräva betalning. Det kommer avgöra.

- Chans för flytt: 50%

 

Andrei Arshavin, FC Zenit - till Alla stora klubbar i Europa

- Kommer med stor sannolikhet flytta från St. Petersburg i sommar. Zenit kommer inte kunna stå emot buden som kommer, utan han kommer hamna i en spelande klubb (inte Liverpool/Chelsea). Jag ser gärna att han ersätter Hleb i Arsenal rakt av. Samma spelartyp fast Arshavin är bättre.

- Chans för flytt: 90%

 

Samuel Eto'o, Barcelona - till Sp*rs, Arsenal, Inter

- Känns som om en flytt är på gång, då Barcelona letar anfallare lite här och var, och inte helt otroligt att en bytesaffär ligger nära till hands med antingen Arsenal (Adebayor eller Hleb), Sp*rs (Berbatov)eller Inter (Zlatan). United sägs även vara intresserade. Här kan det dock bli en väldigt oväntad utgång, då han kanske väljer en helt annan klubb än vad många tror, typ Lyon, Werder Bremen eller någon annan stor klubb (men inte jätteklubb alltså).

- Chans för flytt: 75%

 

Gareth Barry, Aston Villa - till Liverpool

- Här händer det saker. Det verkar som om Barry flyttar till en Champions League-klubb, och då ligger Liverpool nära till hands. De behöver ytterligare en spelare (nej, det behöver de inte, men de säger så för att det ska låta bra) på sitt centrala mittfält som kan göra jobbet åt båda håll.

- Chans för flytt: 70%

 

Deco, Barcelona - till Chelsea

- Verkar som det mest troliga alternativet då Lampard sägs vara på väg bort från Chelsea samtidigt som Scolari tagit över klubben efter EM. Deco har ju sagt att han inte kommer stanna i klubben, och Guardiola vill förnya laget. Dock har tydligen Ryssen sagt att han vill vänta med Deco för att han reserverat pengar till ett värvnings-försök av Arshavin.

- Chans för flytt: 95%

 

David Villa, Valencia - till Arsenal, Sp*rs, Real Madrid m fl

- Många vill vara med och slåss om Villas signatur, men är Valencia redo att sälja? Bottenham sägs vara redo att sälja Darren Bent för att öka på kassan och kunna höja sina bud på spanjoren. Dock har Villa själv "sagt" att enda klubben i England som är aktuell för honom personligen skulle vara Arsenal, där han kan få spela med sin polare Cesc. Real Madrid är alltid ute efter toppspelare i Spanien. Valencias kassa säsong bäddar för spelarflykt.

- Chans för flytt: 50%

 

Silva, Valencia - till Arsenal, Chelsea, Barcelona

- Samma gäller för Silva som för Villa. Valencias säsong öppnar för spelarflykt och det vet storklubbarna om. Många är intresserade av Silva, och hetaste alternativen ser ut att vara ovanstående.

- Chans för flytt: 40%

 

Ronaldinho, Barcelona - till Man City, Real Madrid, Chelsea

- Snubben förstör sin karriär vid en flytt till DestruktivChelsea, men kanske att en mindre klubb som City kan vara rätt, även om han får enorma förväntningar vid en sådan flytt. Oavsett vilket har Ronnie passerat bäst före-datum sedan ett par år tillbaka och kommer aldrig bli samma Ronaldinho som vi såg för två-tre år sedan. Ingår inte i Guardiolas planer inför nästa år.

- Chans för flytt: 95%

---------------------------------------------------------------------------------

Det var väl allt för den här gången, nu hoppas jag bara att solen och värmen kommer fram snart så att man kan sluta sitta inomhus och svettas och bli fet framför datorn och TVn.

 

Det får även gärna sluta blåsa.

Inga kommentarer: