tisdag 9 mars 2010

Challenge Bernadotte 2010.

Eftersom inte alla har varit inne på ChallengeBernadotte.org under helgen, så kör vi en sammanfattning på svenska à la Fektus. Därför – Challenge Bernadotte 2010’s…

…match: lagfinalen mellan Italien och Polen. Den hade allt. Skador, byten, flickidoler, upphämtningar, sudden death, kanelbullar, you name it.

…lår: Matthew Trager. Sörens macka, vad den killen har tränat fotarbete.

…fotograf: Christoffer Ejemyr, ni vet, killen som fäktar med innebandyglasögon, tog en magnifik bild på när Imre trampar på Garozzos klinga innan han träffar. Grymt.

…flopp: Nikolai Novosjolovs individuella tävling. Han åkte ut innan han hann koppla in. Typ.

…flopp II: Frankrike. Arma Frankrike. Ingen i deras lag nådde pallen. Dåligt, med deras mått mätt.

…flipp: Bernadotte-bloggen. Såklart

flipp II: Calle Frisell. Såklart.

florettfäktare: Peter Somfai. Ibland påminde han om Benjamin Kleibrink. Fast lite manligare, alltså.

florreviftare: Paolo Pizzo fäktar som jag gör när jag inte har fäktat värja på ett tag och helt plötsligt blir pressad på just värja. Inga jämförelser oss emellan i övrigt.

Arvid Täng: Jag, sittandes på läktaren på söndag förmiddag efter att ha varit vaken hela lördagsnatten efter insparken.

mest stressade: Inte fan var det Arvid Täng i alla fall.

mest efterlängtade: Gyrosen på Gyrella söndag kväll.

mest berättigade kaxighet: Robin Kase och Vincent Alston, som båda vann fem av sex i poulen efter att ha siktat högt i intervjuerna inför. Grymt att se.

pappa: C-H Wendt, 45, bland de 64 främsta, ett år efter att Janne T gjorde samma sak. Vem går vidare nästa år? Lasse Scharpff?

Johnny Wilkinson: Delas mellan Garozzo och Rota, som båda vann i sudden. Dock kanske Garozzos är lite mer ball, eftersom det är något extra kul med fotstötar.

Gabor Boczko: Gabor Boczko. I år igen.

största: Chartovich, Vitryssland, är större än Abajo. Jo, det är sant. Jag lovar. Att fäkta mot Chartovich måste vara som att fäkta mot ett Empire State Building placerat ovanpå de f d tvillingtornen i WTC.

sämsta vadslagning: Christian och Max. Dåliga.

babe: Benjamin Steffen, såklart. Och det italienska laget.

Nu är det dags för mig att komma tillbaka till verkligheten. “Leta artiklar” står det i mitt imaginära anteckningsblock. Återkommer en annan gång.

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Steffen håller på att bli utkonkurrerad av Somfai, enligt mycket säkra källor. Och herregud vad omtyckt bloggen var, heja oss! Och heja Robin, Vincent och Calle! Att Robin hade den målsättning han hade förvånade mig inte, men Vincent visade självinsikt minst sagt.

Joakim Lindqvist sa...

Att Somfai snart konkurrerat ut Steffen är ingen överraskning. Sjukt snygg.

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

SOMFAI!!!